Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nehéz tárgyak szállítása

Nehéz tárgyak szállítása Budapest és Magyarország területén

Teherszállítás egyik legnehezebb szegmense a nehéz tárgyak szállítása, mozgatása. Mivel nagy súlyokat kell sokszor nehezített körülmények között mozgatni, így nagy az anyagi kár, vagy akár a személyi sérülés valószínűsége. A legtöbb fuvarozó nem tud megbírkózni ezekkel a nehezebb feladatokkal, így előre jelzik, hogy nem vállalják. Rosszabb esetben elvállalják, megpróbálják, de jelentős kárt okoznak, amiért aztán nem vállalják a felelősséget. Sokszor előfordul, hogy a helyszínen jönnek rá, hogy ehhez a feladathoz se tudásuk, se felszerelésük-emberük nincsen, így bevonják a megrendelőt is a munkavégzésbe, az eredmény pedig katasztrofális is lehet. Minden esetben tájékozódjon, hogy kire bízza ezt a feladatot. Az vállalkozónak legyenek referenciái az adott munkakörben, valamint rakománybiztosítása. A furgonos költöztetgetőket érdemes kerülni. Ehhez a munkához rendes teherautó, és komoly eszközpark szükséges.

Páncélszekrény szállítás nagy szakmai tapasztalattal.

Vállalkozásunk 1988 óta foglalkozik teherszállítással, és a hozzá kaplcsolódó szolgáltatásokkal. Kezdetben a Toldi Vasipari20200317_114511.jpg Szövetkezet páncélszekrényeit forgalmaztuk, illetve szállítottuk ki vevőkhöz. Számos kollégánk a Volántól jött át hozzánk, így ők már eleve nagy szakmai tapasztalattal rendelkeztek páncélszekrény szállítás terén. Ekkoriban nagy igény volt vállalatok és közintézmények részéről a cég közel két tonnás szekrényére. Az utóbbi 10 évben kezdték ezeket leselejtezni, így sok olyan szekrénnyel találkoztunk, melyet annak idején mi szállítottunk ki. Ezek a mai napig megbízható, biztonságos konstrukciónak számítanak. Egyre többen keresik ezeket a páncélszekrényeket, így a jó állapotú darabok értéke is megugrott.

 

Nehéz tárgy szállítás szakértelemmel

Munkáink során egyre többször mutatkozott igény, hogy páncészekrény szállításán kívül az egyéb nehéz tárgyak szállítása is mi általunk történjen. Így kezdődött cégünk ipari gép szállítás tevékenysége.Kezdetben műhelygépek költöztetését bonyolítottuk, majd idővel a szállítandó gépek egyre sokszínűbbek lettek. Rendszeresen szállítunk különböző orvostechnikai eszközöket, laborgépeket, ipari hűtőket. Nehéz tárgy szállítás terén nem csak ipari szállításokat vállalunk. Megoldjuk különböző nehéz kerti tárgyak, berendezések célba juttatását is. Magabiztosan mozgatunk jacuzzit, medencét, kerti grillt, sütőt és különféle szobrokat. 

Nehéz tárgyak mozgatása emelőhátfalas teherautóval

Nehéz tárgyak felrakodása normál teherautóra a legtöbb esetben nem megoldható. Cégünk több emelőhátfalas teherautóval20200317_105912.jpg rendelkezik. Ezek segítségével a legtöbb tárgyat fel illetve le tudjuk rakni a teherautóra, ahova az autó be tud hajtani. Bizonyos súlyoknál, helyszíneken nem megoldható, hogy emelőfallal mozgassuk a szállítani kívánt tárgyat. Ilyenkor KCR darus autóval tudjuk megoldani a szállítást. Ezzel több tonnás tárgyakat is fel tudunk emelni, illetve emeletre is fel tudunk juttatni, ott, ahol ez emberi erővel és egyéb technikával ez nem megoldható. Daru segítségével a padlóba besüllyedt, letapadt gépek is könnyebben megmozdíthatóak. Legtöbbször tonna közeli, vagy nehezebb páncélszekrények emeletre juttatásához van szükség darus autóra. Ilyenkor több szempontot is figyelembe kell venni. Ilyen például a födém terhelhetősége. Mivel a páncélszekrények viszonylag kis területen nagy súllyal nyomják a padlót, előfordulhat, hogy az nem bírja el. Ilyenkor a szekrény és minimum 4 ember súlyával kell számolni. Érdemes statikus tanácsát kérni, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy az adott épület elbírja e a terhelést.